יקב Fikardos בפאפוס
יקב Fikardos בפאפוס נוסד בשנת 1990 על ידי תיאודורוס פיקארדוס ושם דגש רב על זני ענבים קפריסאים מקומיים, כמו מרתפטיקו (Maratheftiko) האדום הנדיר, והקסיניסטרי (Xinisteri) הלבן - אחד משני זני הענבים המשמשים לייצור יין הקומנדריה האגדי, המיוצר מפירות לבנים עם נגיעות עדינות של פרי הדר וטעמי ספורטיקו נדירים.
מלבד גידול הענבים המקומיים בכרמים של היקב בפאנו ארודס (Pano Arodes) וב-צ'ולו (Choulou), עושה היקב שימוש גם בענבים הגדלים באיזורי הכפרים של קאטיקס, לטימפו, פולמי, סטרומפי, טצאדה וקילי. איזורים אלו בפאפוס מציעים את האקלים המושלם עבור ייצור היין, כשהכרמים בסביבה אינם ניזוקים מחרקי הפילוקסרה הצהובים ההורסים את שורשי הגפנים באזורים רבים אחרים בעולם.
בכרם היין של Fikardos, הנמתח על פני 600 מטר מעל פני הים, באזור המכונה פורינה, גדלים בעיקר ענבים מזן מארתפטיקו, מטארו ושיראז. כרם צ'ולו מחולק לשני חלקים ייחודיים: אזור על נהר אזוזה בגובה של 400 מטרים, שם גדלים זני המטארו והקסיניסטרי; ואיזור מאלוטנה השוכן כ-450 מטר מעל פני הים, בו גדלים זני הענבים הנדירים גנודי ואלטס.
אם אתם מבקרים ביקב Fikardos בפאפוס - אל תוורו על טעימה של יין הספורטיקו (Spourtiko), העשוי מענבים לבנים קפריסאים הנושאים את אותו השם. למעשה, זהו היקב הראשון בקפריסין המייצר יין מסוג זה - לבן יבש עם ניחוחות תפוח ירוק, לימונית ואשכולית. מלבד היין הנדיר הזה, יקב פיקארדוס מייצר עוד סוגים של יינות לבנים, אדומים ויינות רוזה.
קראו עוד
קראו פחות